Η Τεχεράνη θα απαντήσει στο κείμενο της ΕΕ για το πυρηνικό πρόγραμμά της μέχρι τα μεσάνυχτα

©Pixabay

Το Ιράν θα απαντήσει στο κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πυρηνικά μέχρι σήμερα τα μεσάνυχτα, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ο τελευταίος κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείξουν ευελιξία προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. «Δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία η οποία έπειτα από 40 ημέρες, δύο μήνες ή τρεις μήνες δεν θα υλοποιηθεί επί του πεδίου… τους είπαμε πως θα πρέπει να σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές μας», είπε ο Αμιραμπντολαχιάν.

«Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία θέματα… Αν αυτά τα τρία θέματα επιλυθούν, μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Αλλά η αποτυχία να αναβιώσει η συμφωνία, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου.», πρόσθεσε.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είπε πως οι ερχόμενες ημέρες είναι πολύ σημαντικές. «Θα χρειαστούν περισσότερες συνομιλίες αν η Ουάσινγκτον δεν δείξει ευελιξία για την επίλυση των θεμάτων που απομένουν… Όπως η Ουάσινγκτον, έχουμε το δικό μας σχέδιο Β, αν αποτύχουν οι συνομιλίες», ανέφερε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.