Η σύλληψη της φερόμενης ως δράστιδας για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη [vid]

©EPA/SEDAT SUNA-ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την επιχείρηση σύλληψης της γυναίκας, την οποία οι τουρκικές Αρχές αναγνωρίζουν ως υπεύθυνη για την τρομοκρατική επίθεση σε πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπλης.

Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι ενώ πάνω από 80 τραυματίστηκαν.

Στο βίντεο φαίνονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να μπαίνουν σε διαμέρισμα, να περνούν χειροπέδες στη γυναίκα και να πραγματοποιούν ελέγχους εντός του σπιτιού. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν μετρητά -ακόμη και εκατοντάδες ευρώ- και όπλα.

Τα ΜΜΕ στην Τουρκία δημοσίευσαν φωτογραφίες της γυναίκας. Ενώ παρουσιάζεται και βίντεο από την στιγμή της έκρηξης, στο οποίο φαίνεται η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης να προσπαθεί να διαφύγει από το πλήθος, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη.

Παράλληλα, σε επίσημη ανακοίνωση για την ταυτότητα της γυναίκας, η αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται για την Αχλάμ Αλμπαχασίρ από τη Συρία.

Κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης «η γυναίκα στην ανάκρισή της ομολόγησε ότι εκπαιδεύτηκε ως ειδικός αξιωματικός από την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ και ότι μπήκε στην χώρα παράνομα από την Αρφίν».

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «η τρομοκράτης του ΡΚΚ πήρε την εντολή για την Κωνσταντινούπόλη από το αρχηγείο που βρίσκεται στο Κομπάνι της Συρίας και παραδέχθηκε ότι πυροδότησε τη βόμβα στις 16:20 της Κυριακής (13/11)».

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι προχώρησε στη σύλληψη της γυναίκας μετά από έλεγχο του υλικού που κατέγραψαν 1.200 κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται η γυναίκα να αφήνει τη βόμβα στο σημείο της έκρηξη.

«Καταλήξαμε ότι το άτομο αυτό έφυγε από το σημείο της έκρηξης με ταξί και κατεύθυνθηκε στην περιοχή Εσενλέρ. Ακολούθησε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις για τις οποίες είχαμε στοιχεία ότι οι ένοικοι τους είχαν επαφές με το άτομο αυτό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής συνελήφθησαν 46 άτομα και από τις ανακρίσειες οδηγηθήκαμε στο ότι το άτομο που άφησε τη βόμβα ζούσε στην περιοχή Küçükçekmece».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.