Η Ρωσία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη σύνοδο κορυφής της G20

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έλαβε πρόσκληση για την σύνοδο κορυφής της G20, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπαλί στις 15-16 Νοέμβριου, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Επιβεβαιώσαμε, ότι η συμμετοχή μας προβλέπεται», δήλωσε ο Ουσακόφ, τονίζοντας ότι οι ηγέτες των χωρών προσκαλούνται να συμμετάσχουν δια ζώσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό ότι ο Βιντόντο (πρόεδρος της Ινδονησίας) προσκάλεσε τον Πούτιν στην σύνοδο κορυφής «λαμβάνοντας υπ’ όψιν, ότι στους Ινδονήσιους ασκούν και ασκούσαν πιέσεις οι αντίστοιχες δυτικές χώρες».

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου δήλωσε ότι ο Πούτιν στις 30 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Βιντόντο. «Αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ασχαμπάντ, ο πρόεδρος θα δεχθεί τον ομόλογο του από την Ινδονησία Τζόκο Βιντόντο. Είναι μια επίσκεψη εργασίας στο πλαίσιο της προεδρίας της Ινδονησίας στην 0μάδα των 20», δήλωσε ο Ουσακόφ.

Νωρίτερα, ο Όλαφ Σόλτς, είχε δηλώσει ότι «η G20 πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο της.» Στο ερώτημα αν θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ρώσο πρόεδρο δήλωσε ότι η απόφαση θα ληφθεί «λίγο πριν από την αναχώρηση, επειδή τότε η κατάσταση στον κόσμο μπορεί να αλλάξει πολύ αισθητά».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.