Η Ρωσία ανακοινώνει πως κατέστρεψε θαλάσσια και εναέρια drones της Ουκρανίας που είχαν στόχο την Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα τέσσερα θαλάσσια drones της Ουκρανίας καθώς κατευθύνονταν στη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ καταρρίφθηκαν τρία εναέρια drones στην ίδια περιοχή, που προσάρτησε το 2014.

Τα τέσσερα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, «που κατευθύνονταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας, εντοπίστηκαν στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», διευκρίνισε το υπουργείο, συμπληρώνοντας «όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν».

Αργότερα, το υπουργείο γνωστοποίησε πως καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τρία τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από την Κριμαία, καταγγέλλοντας την «τρομοκρατική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου».

Οι ουκρανικές επιθέσεις με drones, θαλάσσια και εναέρια, πολλαπλασιάστηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης, από τον Ιούνιο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Μόσχα ανακοίνωνε πως απέτρεψε επίθεση του ίδιου τύπου με στόχο τη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, φαραωνικό έργο μόνιμα στο στόχαστρο του Κιέβου.

Η γέφυρα υπέστη ζημιές δυο φορές εξαιτίας ουκρανικών πληγμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.