Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα καλεί τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία

©EPA

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα προτρέπει τους Αμερικανούς που βρίσκονται στη Ρωσία ήδη να φύγουν και όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν εκεί να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με οδηγία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική πρεσβεία, υποστηρίζει ότι οι ρωσικές αρχές θα μπορούσαν να εγκλωβίσουν πολίτες των ΗΠΑ εντός των ρωσικών συνόρων.

Μάλιστα τονίζεται ο κίνδυνος οι Ρώσοι να στρατολογήσουν πολίτες που έχουν διπλή υπηκοότητα, στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης.

Όπως σημειώνεται στην οδηγία: «Οι εμπορικές πτήσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες επί του παρόντος […] Τα χερσαία δρομολόγια με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι ακόμα ανοιχτά […] Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρούς περιορισμούς αναφορικά με την ικανότητά της να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ και οι συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, μπορεί ξαφνικά να καταστούν ακόμη πιο περιορισμένες […]

Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να ταξιδεύουν στη Ρωσία και όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα έπρεπε να αναχωρήσουν αμέσως, όσο εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμένες επιλογές εμπορικών ταξιδιών […] Αποφύγετε όλες τις πολιτικές ή κοινωνικές διαμαρτυρίες (σ.σ. εντός των ρωσικών συνόρων) και μην φωτογραφίζετε το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις.»

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.