Η Ουκρανία αποκλείει την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία για την επίτευξη ειρήνης

@Dmytro Kuleba – Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία στο πλαίσιο οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας, επισημαίνοντας πως δεν διεξάγονται ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δυο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε: «Ο στόχος της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο… είναι να απελευθερώσει τα εδάφη μας, να αποκαταστήσει την εδαφική μας ακεραιότητα και την πλήρη κυριαρχία στην ανατολική και νότια Ουκρανία. Αυτό είναι το τελικό σημείο της διαπραγματευτικής μας θέσης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν (ειρηνευτικές) συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας λόγω της θέσης της Ρωσίας και της συνεχιζόμενης επιθετικότητάς της εναντίον της χώρας μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα σήμερα -πριν από τις συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τη συμμετοχή Ουκρανών, Ρώσων, Τούρκων και αξιωματούχων του ΟΗΕ- πως μια συμφωνία για την επανέναρξη των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών που μπλοκάρει η Ρωσία είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της καναδικής κυβέρνησης να επιστρέψει στη Γερμανία μια επισκευασμένη τουρμπίνα που απαιτείται για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, ο Κουλέμπα απάντησε πως το Κίεβο τόνισε στο Βερολίνο και την Οτάβα ότι αυτό αποτελεί ένα «λάθος».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.