Η Μελόνι παίρνει υπό την προστασία της Βουδαπέστη και Βαρσοβία

©EPA/LUCA ZENNARO

Η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός της ακροδεξιάς παράταξης της Ιταλίας και φαβορί των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, επέκρινε την πρόταση των Βρυξελλών για την παρακράτηση των ευρωπαϊκών πόρων προς την Ουγγαρία,

«Οι πραγματικοί αντιευρωπαίοι είναι εκείνοι που, την ώρα που δεχόμαστε επίθεση και η ΕΕ θα έπρεπε να είναι ισχυρότερη από ποτέ, λένε ότι χρειάζεται μία Ευρώπη πρώτης και μια άλλη δεύτερης διαλογής και κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την Ουγγαρία στην αγκαλιά του Πούτιν», δηλώνει η Μελόνι σε συνέντευξή της στην Il Giornale.

Το κόμμα της Μελόνι, Fratelli d’Italia, ζητά μια «διαφορετική Ευρώπη» με περισσότερες εξουσίες για τα κράτη μέλη. Η Μελόνι κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «χρησιμοποιεί το κράτος δικαίου ως ιδεολογικό όπλο για να πλήξει όσους δεν βρίσκονται εντός γραμμής».

Η Μελόνι επέκρινε την πολιτική των Βρυξελλών και κατά της Πολωνίας, η οποίας κατηγορείται επίσης για παραβιάσεις του κράτους δικαίου, «την ώρα που έχει αναλάβει την φροντίδα μεγάλου αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία».

Το Fratelli d’Italia ηγείται ενός συνασπισμού στον οποίο συμμετέχουν η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξασφαλίζουν το 46% της πρόθεσης ψήφου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.