Αεροπορικό «μπλακ άουτ» στη Lufthansa – Ακυρώνει πάνω από 3.000 καλοκαιρινές πτήσεις

©Mr_Worker/Pixabay

Πάνω απο 3.000 πτήσεις θα αναγκαστεί να ακυρώσει η Lufthansa αυτό το καλοκαίρι λόγο των απεργιών, της Covid-19, αλλά κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών, που αντιμετωπίζει το δεύτερο κύμα ακυρώσεων.

Πρόσφατα η εταιρεία είχε περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών». Ενώ η Eurowings, η χαμηλού κόστους θυγατρική της είχε επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο.

Αυτές οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες», δηλώνει σε ανακοίνωσή της που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τώρα, «οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση», εξηγεί η Lufthansa, η οποία αναφέρει μια αύξηση των αναρρωτικών αδειών «τις τελευταίες ημέρες».

Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος ακυρώνει 2.200 πτήσεις από τις 80.000 προς και από τους «κόμβους» της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κυρίως πτήσεις εντός Ευρώπης. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν τώρα εκτός από τα Σαββατοκύριακα αφού γίνονται και τις καθημερινές.

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων παραλύουν τα αεροδρόμια

Το μέτρο που θεωρείται «αναπόφευκτο» αναμένεται να διασφαλίσει «περισσότερη σταθερότητα του σχεδίου πτήσεων όλο το καλοκαίρι» ώστε να αποφύγει «την υπερφόρτωση των διαδικασιών στο έδαφος κατά τις ώρες αιχμής», υπογραμμίζει.

Μετά την άρση των περιορισμών υγείας σε πολλές χώρες λόγο της Covid-19, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις αρχές του έτους, οι εταιρείες μεταφορεών αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αντιμετώπίση της απότομη αύξηση της ζήτησης, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων που έχουν στο προσωπικό.

Στη Μεγάλη Βρετανία, τα αεροδρόμια έχουν διαταραχθεί σοβαρά εδώ και εβδομάδες.Μεγάλες ουρές και σειρές ακυρώσεων από την British Airways, τη Wizz Air., την Easyjet, ή την Tui

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως θα γίνει περιορισμός στον αριθμό των καθημερινών πτήσεων για τους μήνες Ιούλιο και τον Αύγουστο, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία περισσότερου χάος. Η Easyjet ανακοίνωσε επίσης την περασμένη Δευτέρα την μείωση της μεταφορικής της ικανότητας αυτό το καλοκαίρι λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό, τόσο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, στα αεροδρόμια και όσο και σε εταιρείες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.