Η Ισπανία θα προσφέρει στην Ουκρανία αντιαεροπορικούς πυραύλους

©jochemy – Pixabay

Η Ισπανία θα προσφέρει στην Ουκρανία αντιαεροπορικούς πυραύλους και τεθωρακισμένα Leopard.

Σύμφωνα με την El Pais, η Μαδρίτη θα προσφέρει επίσης εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό για τον χειρισμό των τεθωρακισμένων.

Το ισπανικό υπουργείο Άμυνας οριστικοποιεί την παράδοση στο Κίεβο αντιαεροπορικών πυραύλων Shorad Aspide. Υπενθυμίζεται ως η Ισπανία έχει δώσει στην Ουκρανία πυρομαχικά και ελαφά όπλα.

Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο – Μάχες στο Σεβεροντονέτσκ

Εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο Κίεβο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Βιτάλι Κλίτσκο.

«Εκρήξεις στις περιοχές Νταρνίτσκι και Ντνιπρόβσκι της πρωτεύουσας«, έγραψε ο Κλίτσκο στο Telegram. «Οι υπηρεσίες ήδη εργάζονται στο σημείο. Περισσότερες λεπτομέρειες- αργότερα». πρόσθεσε ίδιος. Όπως τόνισε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, υπήρχαν πάνω από την πόλη μετά τις εκρήξεις.

Σφοδρές μάχες μαίνονται για τον έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι μάχες στο κέντρο του Σεβεροντονέτσκ, την πόλη στην οποία έχουν επικεντρωθεί τις τελευταίες μέρες οι Ρώσοι.

«Η κατάσταση στη Σεβεροντονέτσκ, όπου οι οδομαχίες συνεχίζονται, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «αεροπορικές επιδρομές, πυρά του πυροβολικού και συνεχείς ρίψεις ρουκετών».

«Μονάδες του ουκρανικού στρατού που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στη διάρκεια των μαχών για τη Σεβεροντονέτσκ (έως και κατά 90% σε πολλές μονάδες), υποχωρούν προς τη Λισιτσάνσκ», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Από την πλευρά του, το Κίεβο ισχυρίζεται πως μάχεται για την ανακατάληψη της περιοχής.

«Έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην πόλη και να καταλάβουν μεγάλο μέρος της, χωρίζοντάς τη στα δύο. Όμως οι στρατιώτες μας κατάφεραν να αναπτυχθούν και πάλι, να δημιουργήσουν γραμμή άμυνας. Αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο» της Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε ο Ολεξάντρ Στριούκ, δήμαρχος της πόλης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.