Η Γερμανία ενέκρινε το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

@Pixabay

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ χαιρέτισε την απόφαση των δύο χωρών. Το Πρωτόκολλο πρέπει να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Υπενθυμίζεται πως Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν το πρωί της Τετάρτης επίσημα αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Η διαδικασία επικύρωσης, που θα πρέπει να περάσει από τα κοινοβούλια όλων των μελών της Συμμαχίας, ενδέχεται να διαρκέσει έως και έναν χρόνο.

«Στη Σουηδία και στη Φινλανδία συμφωνούμε επίσης να πάμε χέρι χέρι διά μέσου ολόκληρης αυτής της διαδικασίας και θα καταθέσουμε αύριο μαζί την αίτηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο η σουηδή πρωθυπουργός, Μαγκνταλένα Άντερσον.

Το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση να υποβληθεί αίτημα για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, τόνισε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε την Τρίτη με 188 ψήφους υπέρ και 8 κατά την πρόταση για την υποβολή αίτησης ένταξης στη στρατιωτική συμμαχία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.