Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει τη Sberbank και έναν μεγιστάνα μετάλλων στη «μαύρη λίστα»

©Dusan_Cvetanovic – Pixabay

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσθέσει τη Sberbank και τον επικεφαλής του κολοσσού ψευδαργύρου και χαλκού UMMC στη «μαύρη λίστα» που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters.

Στους 48 αξιωματούχους και εννέα οντότητες που θα υπαχθούν στη λίστα, περιλαμβάνονται επίσης οι επικεφαλής της λέσχης μοτοσικλετών Night Wolves, ηθοποιοί πολιτικοί, ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας, συγγενείς ολιγαρχών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις και στρατιωτικοί.

Η προσθήκη της Sberbank θα σημαίνει ότι δεν θα μπορεί πλέον να κάνει συναλλαγές, με εξαίρεση τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το εμπόριο τροφίμων και λιπασμάτων, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα έχει ήδη εξαιρεθεί από το σύστημα SWIFT. Ο επικεφαλής της εταιρίας ψευδαργύρου και χαλκού UMMC, Αντρέι Κοζίτσιν, καθώς θεωρείται ότι «συμμετέχει σε οικονομικούς τομείς που παρέχουν σημαντική πηγή εσόδων στην κυβέρνηση».

Η κίνηση αυτή θα αυξήσει σε 1.229 τον συνολικό αριθμό των προσώπων και σε 110 τον αριθμό των εταιριών που έχουν υπαχθεί στη λίστα που σχετίζεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.