Η Apple απειλεί με απόλυση υπάλληλο λόγω viral video στο TikTok [vids]

©Pixabay

Η Paris Campbell είναι υπάλληλος της Apple, η οποία αναρτά στο TikTok videos σχετικά με θέματα της εταιρίας.

Η Apple την απειλεί με απόλυση, μετά από ένα video της που έγινε viral, ξεπερνώντας τα 7 εκατομμύρια views. Στο video, η Campbell δίνει συμβουλές σε μία άλλη χρήστη, η οποία έχασε το iPhone της και έπειτα έλαβε απειλητικά μηνύματα που έλεγαν πως τα προσωπικά δεδομένα της θα έβγαιναν προς πώληση στη μαύρη αγορά αν δεν αφαιρούσε το iPhone από το Apple ID της.

Η Campbell συμβούλευσε τη χρήστη να αγνοήσει τα μηνύματα, αφού δεν υπάρχει τρόπος να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της.

«Δεν μπορώ να σου πώς ακριβώς το ξέρω αυτό, αλλά μπορώ να σου πω πως είμαι μία πιστοποιημένη μηχανικός hardware για μία εταιρία που της αρέσει να μιλάει για φρούτα. Το τηλέφωνό σου είναι πρακτικά άχρηστο για αυτούς και είσαι το μόνο άτομο που μπορεί να τους σώσει. Προτείνω να μην το κάνεις», είπε η Campbell.

@stopitparis

#stitch with @Stella this is so out of my content niche

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Η πολιτική της Apple για τα social media, προειδοποιεί τους εργαζομένους της να μην αναρτούν posts σχετικά με πελάτες, συναδέλφους ή εμπιστευτικές πληροφορίες. «Θέλουμε να είστε ο εαυτός σας, αλλά πρέπει να δείχνετε σεβασμό στα posts, στα tweets και σε άλλες online επικοινωνίες», αναφέρεται.

Η Campbell έλαβε μήνυμα από τον manager της που την απείλησε με πειθαρχική δίωξη έως και απόλυση, αν δεν κατεβάσει το post της. Την επόμενη μέρα ανέβασε νέο video στο οποίο αποκαλύπτει πως είναι όντως υπάλληλος της Apple.

@stopitparis

hey apple, don’t fire me #techtok #greenscreen

♬ original sound – paris campbell

Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμα το περιστατικό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.