Η Άγκυρα θα συζητήσει αύριο με τη Φινλανδία και τη Σουηδία για το ΝΑΤΟ

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τούρκοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με ανθρώπους της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Άγκυρα αύριο, προκειμένου να συζητήσουν τις αιτήσεις της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντιώθηκε στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ισχυριζόμενος πως οι δύο χώρες υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία λέει πως η Σουηδία και η Φινλανδία προσφέρουν καταφύγιο σε ανθρώπους που συνδέονται με την οργάνωση μαχητών Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Στέλνουμε αντιπροσωπείες να επισκεφθούν την Άγκυρα, τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία. Αυτό θα συμβεί αύριο οπότε ο διάλογος συνεχίζεται», τόνισε χαρακτηριστικά  ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πέκα Χααβίστο.

«Κατανοούμε ότι η Τουρκία έχει κάποιες δικές της ανησυχίες αναφορικά με την τρομοκρατία (…) Πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν. Ίσως υπάρχουν και κάποια θέματα τα οποία δεν συνδέονται άμεσα με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά περισσότερο με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Φινλανδία και Σουηδία θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Μαδρίτη.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.