Γκουτέρες: Ελπίζει σε συμφωνία για τον εφοδιασμό τροφίμων

©EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ελπίζει σε συμφωνία για τον εφοδιασμό τροφίμων.

Ο Γκουτέρς; εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία στις εξαγωγές τροφίμων.

Ο ίδιος σημείωσς, πάντως, ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι ακόμη μακριά. «Νομίζω ότι υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα και το γεγονός ότι όλα είναι αλληλένδετα, καθιστά τη διαπραγμάτευση ιδιαίτερα περίπλοκη», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

Άγκυρα: Διαπραγματεύσεις με Μόσχα και Κίεβο για τη δημιουργία διαδρόμου για την εξαγωγή σιτηρών

Η Τουρκία διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία για να ανοίξει ένας διάδρομος για εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος.

«Η Τουρκία διαπραγματεύεται τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε ο ίδιος. «Με το άνοιγμα ενός διαδρόμου από την Τουρκία, υπάρχει αίτημα αυτά τα σιτηρά να φθάσουν στις αγορές για τις οποίες προορίζονται. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», πρόσθεσε σχετικά με τον ανθρωπιστικό διάδρομο.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε ένα είδος εποπτείας αυτών των εξαγωγών από την Οδησσό μέσω της Μαύρης Θάλασσας επειδή η Τουρκία είναι παραδοσιακά πολύ ισχυρή στη Μαύρη Θάλασσα και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν», δήλωσε διπλωμάτης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.