Για έγκλημα πολέμου στο Στεπάνκι κατηγορούν οι Ουκρανοί τους Ρώσους

© Shutterstock

Οι ουκρανικές αρχές, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου, αφού ισχυρίζονται πως άνοιξαν πυρ εναντίον ενός σπιτιού κοντά στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άμαχοι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα γεγονότα εκτυλίχθησαν στις 27 Μαρτίου, οπότε και η περιοχή ήταν υπό την κατοχή της Μόσχας, πριν την καταλάβουν, εκ νέου οι Ουκρανοί.

«Οι (Ρώσοι) στρατιώτες βομβάρδισαν μια κατοικία με ένα άρμα. Δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες: «Σηκώθηκαν να μπουν στο σπίτι για να κρυφτούν. Αμέσως μετά (το άρμα) έπληξε την πόρτα. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν», είπε κλαίγοντας η Όλγα Καρπικό.

Ο Τένις είπε ότι: «Κάποιος είπε: πάμε να κρυφτούμε στο σπίτι». «Μπήκα τελευταίος και αμέσως μετά το τανκ πυροβόλησε. Όλα κατέρρευσαν, δεν έβλεπα τίποτα. Βγήκα όπως μπορούσα και έτρεξα πίσω από το σπίτι», πρόσθεσε.

Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «παραβίαση του δικαίου του πολέμου» και «ανθρωποκτονία εκ προμελέτης».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.