Γερουσιαστές στις ΗΠΑ δεσμεύονται να στηρίξουν την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

©U.S. Senate Democrats – Facebook

Κορυφαίοι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τη διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία αποφασίσουν να θέσουν υποψηφιότητα για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Επιτροπή αυτή εργάζεται ήδη ώστε να διεξαχθεί γρήγορα η ψηφοφορία», είπε ο Δημοκρατικός επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Μπομπ Μενέντεζ.

Ο Ρεπουμπλικάνος Τζιμ Ρις, το «νούμερο 2» της Επιτροπής αυτής, υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τη Φινλανδία. «Ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, για τη διατλαντική ασφάλεια», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε ολόκληρη την αμυντική συμμαχία. Η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Ελπίζουμε ότι τα εθνικά βήματα χρειάζονται ακόμη για να η λήψη αυτής της απόφασης θα ληφθεί γρήγορα εντός των επόμενων ημερών», αναφέρεται στη δήλωση του Φινλανδού προέδρου Σάουλι Νιινίστο και της πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.