Γερμανία: Η κυβέρνηση ενεργοποιεί το επίπεδο συναγερμού για την παροχή φυσικού αερίου

©karlherl – Pixabay

Το φυσικό αέριο είναι από αυτή τη στιγμή «σπάνιο αγαθό» στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, κηρύσσοντας το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια παροχής φυσικού αερίου.

Ο κ. Χάμπεκ σημείωσε πως η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία παραμένει εγγυημένη, «αλλά δεν επιτρέπεται να υπάρχει μια ψευδής εντύπωση ασφάλειας». «Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου – τώρα το καλοκαίρι. Αυτό είναι σημαντικό ενόψει του χειμώνα. Έχει σημασία να ρυθμίσουμε τώρα τη θέρμανση και να την προσαρμόσουμε, πριν έρθει ο χειμώνας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στη Ρωσία, ενώ αναφέρθηκε και στην εξάρτηση από την ενέργεια της Μόσχας. «Αυτό τώρα μας εκδικείται. Είναι οι αποτυχίες της τελευταίας δεκαετίας που μας έφεραν σε αυτή τη δυσκολία», είπε.

Η ενεργοποίηση του β’ επιπέδου συναγερμού αποτελεί τη βάση για τη λήψη περαιτέρω μέτρων, διευκρίνισε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ. Πρόσθεσε πως οι καταναλωτές θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους, αλλά εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει προς το παρόν χρήση του μηχανισμού προσαρμογής των τιμών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.