Γερμανία: Για 2,5 μήνες επαρκούν οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου

©karlherl – Pixabay

Για 2,5 μήνες επαρκούν οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου της Γερμανίας, σύμφωνα με τον Κλάους Μίλερ.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης του δικτύου σημείωσε πως η Γερμανία θα μπορέσει να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της για 2,5 μήνες ενός φυσιολογικού χειμώνα, αν οι εγκαταστάσεις της έχουν πληρότητα 100%.

«Αν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Γερμανία έχουν πληρότητα 100% … θα μπορούσουμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς καθόλου ρωσικό φυσικό αέριο … για μόλις 2,5 μήνες και μετά οι δεξαμενές αποθήκευσης θα έχουν αδειάσει», δήλωσε ο ίδιος.

Το φυσικό αέριο είναι από αυτή τη στιγμή «σπάνιο αγαθό» στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, κηρύσσοντας το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια παροχής φυσικού αερίου.

Ο κ. Χάμπεκ σημείωσε πως η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία παραμένει εγγυημένη, «αλλά δεν επιτρέπεται να υπάρχει μια ψευδής εντύπωση ασφάλειας». «Πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου – τώρα το καλοκαίρι. Αυτό είναι σημαντικό ενόψει του χειμώνα. Έχει σημασία να ρυθμίσουμε τώρα τη θέρμανση και να την προσαρμόσουμε, πριν έρθει ο χειμώνας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος εξήγησε ότι το πρόβλημα οφείλεται αποκλειστικά στη Ρωσία, ενώ αναφέρθηκε και στην εξάρτηση από την ενέργεια της Μόσχας. «Αυτό τώρα μας εκδικείται. Είναι οι αποτυχίες της τελευταίας δεκαετίας που μας έφεραν σε αυτή τη δυσκολία», είπε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.