Γερμανία: Έκτακτα μέτρα για τη διασφάλιση του εφοδιασμού σε αέριο

©EPA/CLEMENS BILAN

Η Γερμανία λαμβάνει έκτακτα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τον εφοδιασμό της σε αέριο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου, πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο αέριο για να παράγουμε ηλεκτρισμό. Αντ’ αυτού, οι σταθμοί άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περισσότερο», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αντιδρά στις ανακοινώσεις για μειώσεις παραδόσεων αερίου από τη ρωσική Gazprom, μέσω του αγωγού Nord Stream. Η απόφαση αυτή είναι μια μεταστροφή της κυβέρνησης συνασπισμού.

«Είναι σκληρό, αλλά είναι απαραίτητο προκειμένου να μειώσουμε την κατανάλωση αερίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ. Η δέσμη μέτρων προβλέπει ένα σύστημα «πλειστηριασμού» για την πώληση αερίου στους βιομηχάνους, που θα επιτρέψει να μειωθεί η κατανάλωση.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού είναι εγγυημένη», όμως «η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε ο Χάμπεκ. Η Gazprom μείωσε την περασμένη εβδομάδα τις παραδόσεις μέσω του Nord Stream κατά 33%, επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα. Γ Γερμανία εξακολουθεί να εισάγει σχεδόν το 35% του αερίου της από τη Ρωσία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.