Γερεβάν: Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιδιώκουν να «προωθηθούν» σε αρμενικό έδαφος

Συγκρούσεις μαίνονται στα σύνορα ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι δυνάμεις του Μπακού επιδιώκουν να «προωθηθούν» μέσα στο αρμενικό έδαφος, ανακοίνωσε το Γερεβάν.

Μάχες διεξάγονται σε ορισμένα σημεία στα σύνορα και «ο εχθρός δεν έχει πάψει να προσπαθεί να προωθηθεί», ανέφερε ο αρμένιος υπουργός Άμυνας.

«Οι αζερινές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πυροβολικό, όλμους, μη επανδρωμένα αεροπλάνα και τουφέκια μεγάλου διαμετρήματος», πρόσθεσε κατηγορώντας το Μπακού ότι βάζει στόχο «στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές».

Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη διάρκεια της νύκτας, με τα δύο στρατόπεδα να αλληλοκατηγορούνται. Το Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τη νύκτα την Αρμενία για «ανατρεπτικές ενέργειες σε μεγάλη κλίμακα» προσθέτοντας ότι αρμενικά πυρά προκάλεσαν «απώλειες». Η Αρμενία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι άρχισε «εντατικό βομβαρδισμό».

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, κατήγγειλε μια «επίθεση» και στη διάρκεια της νύχτας είχε χωριστές συνομιλίες με τον Πούτιν, τον Μακρόν και τον αμερικανό Μπλίνκεν. O Πασινιάν δήλωσε πως ελπίζει σε «μια κατάλληλη απάντηση της διεθνούς κοινότητας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.