Γαλλία: Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας

©geralt/pixabay

Σε τουλάχιστον 64 κοινότητες της Γαλλίας καταγράφηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών σήμερα, με το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα να κορυφώνεται.

Σύμφωνα με τη Météo France, πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν κυρίως στους 690 σταθμούς μέτρησης που διατηρεί η μετεωρολογική υπηρεσία κατά μήκος των ακτών του Ατλαντικού. Σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών στην περιφέρεια Λαντ, όπου στο χωριό Μπισκαρός το η θερμοκρασία σήμερα έφτασε στους 42,6°C. Στα βόρεια, κοντά στο λιμάνι της Χάβρης, το θερμόμετρο έδειχνε 38,2°C. Ακόμη υψηλότερη ήταν στο Νουαρμουτιέ (39,7) ενώ η κατάσταση ήταν λίγο καλύτερη στα νησιά Γιε, με 35,9 βαθμούς.

«Δυστυχώς, ήταν αναμενόμενο», δήλωσε ο μετεωρολόγος Ματιέ Σορέλ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, εξηγώντας πως οι καύσωνες πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Είναι επίσης σημαντικό ότι οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ υψηλότερες από τα προηγούμενα ρεκόρ. «Περισσότεροι από 4 βαθμοί (διαφορά από το προηγούμενο ρεκόρ) στη Βρέστη, είναι κολοσσιαίο», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι στη Βρετάνη το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2003 και ήταν 35,1 βαθμοί, ενώ χθες ο υδράργυρος έφτασε τους 39,3 βαθμούς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.