Γαλλία: Αβάσιμες οι κατηγορίες της Ρωσίας για τη Βρετανία

©Shutterstock

Οι ρωσικές κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία συμμετείχε στις επιθέσεις εναντίον του αγωγού αερίου Nord Stream και ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κριμαία είναι αβάσιμες, δήλωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι κατηγορίες αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Μόσχας «να αποσπάσει την προσοχή από την αποκλειστική της ευθύνη στον επιθετικό πόλεμο που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, αλλά και το θέμα των εκρήξεων στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα.

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας» ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.