Γαλλία: Αντιδήμαρχος βρέθηκε σταυρωμένος με καρφιά σε χέρια και πόδια

©EPA/Sebastien Nogier

Βίαιη επίθεση δέχθηκε αντιδήμαρχος μιας μικρής πόλης στη Γαλλία, στην περιοχή της Νορμανδίας.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, ο αντιδήμαρχος του Saint-Côme-du-Mont, Μπερνάρ Ντενίς βρέθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και καρφωμένα τα χέρια και τα πόδια του. «Ο Μπερνάρ Ντενί βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο δημαρχείο του χωριού, με τραύματα στο πρόσωπό του και καρφιά στα χέρια του και σε κάθε φτέρνα του», δήλωσε ο Michaël Giraudet, ο εισαγγελέας, με τον οποίο επικοινώνησε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ντενίς «μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Saint Lô για να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη και να υποβληθεί σε ιατροδικαστικές εξετάσεις», σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Επιπλέον, μια έρευνα για βαριά βία ανατέθηκε στην ερευνητική ταξιαρχία του Saint-Lô με την υποστήριξη της μονάδας ποινικών ερευνών της εθνικής χωροφυλακής.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης έχει δεχθεί και κατά το παρελθόν επιθέσεις καθώς έχει πέσει θύμα εμπρησμού όταν του έκαψαν το γκαράζ και το αυτοκίνητο στο σπίτι του, ενώ έχει δεχθεί και απειλές θανάτου, «Οι εν λόγω επιθέσεις ωστόσο απορρίφθηκαν λόγω μη ταυτοποίησης του πιθανού δράστη», δήλωσε ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πολλές και μακροχρόνιες έρευνες που διεξήχθησαν» δεν κατέληξαν κάπου.

Τον περασμένο Μάιο ο Ντενίς υποστήριξε πως τον είχαν πυροβολήσει δύο φορές αλλά οι έρευνες έδειξαν ότι είχε πει ψέματα. «Όταν τον ανέκριναν τον Ιούνιο του 2022, παραδέχτηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο φορτηγάκι του και ότι επινόησε την επίθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας Michaël Giraudet.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο για «καταγγελία φανταστικού αδικήματος» σύμφωνα με τη διαδικασία της προηγούμενης αναγνώρισης ενοχής (CRPC) τις επόμενες εβδομάδες.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.