Γαλλία: Αμφίβολη η εξασφάλιση της πλειοψηφίας για τον Μακρόν

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Ο Εμανουέλ Μακρόν και οι κεντρώοι σύμμαχοί του ενδέχεται να μην εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Για να εξασφαλίσει στην εθνοσυνέλευση την απόλυτη πλειοψηφία χρειάζονται 289 έδρες. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού LCI, το κόμμα αναγέννησης του Μακρόν και οι σύμμαχοί του, ενδέχεται να καταλάβουν 250-290 έδρες. Το IFOP έδινε την περασμένη εβδομάδα 275-310 έδρες.

Πιο αισιόδοξη η δημοσκόπηση του ινστιτούτου HARRIS Interactive-Toluna για το περιοδικό Challenge προέβλεψε νίκη του Μακρόν με 285-335 έδρες που και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να μην εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν-Λυκ Μελανσόν έρχεται στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων. Επίσης καθοριστικό ρόλο για τον σχηματισμό κυβέρνησης ενδέχεται να παίξουν οι συντηρητικοί ρεπουμπλικάνοι στην περίπτωση που η συμμαχία του Μακρόν δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.