G7: «Θα είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί»

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

Με κοινό ανακοινωθέν, οι ηγέτες της G7 τονίζουν πως θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρόνο χρειαστεί.

Σημειώνουν πως η αλληλεγγύη τους προς τον ουκρανικό λαό είναι σταθερή και σημειώνουν πως στηρίζουν την ουκρανική κυβέρνηση. Οι ηγέτες της G7 είναι έτοιμοι για ένα διεθνές σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες της G7 καταδικάζουν την πυρηνική ρητορική της Ρωσίας, ενώ παράλληλα εκφράζουν και την ανησυχία τους για την ανακοίνωση για μεταφορά πυραύλων στο έδαφος της Λευκορωσίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ομάδας των G7, το μέλλον των διευθετήσεων στην Ουκρανία θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί.

Οι ηγέτες της ομάδας της G7 υπογραμμίζουν πως θα στηρίξουν στρατιωτικά την Ουκρανία. Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, που έχουν παγώσει στο εξωτερικό θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Τέλος, επισημαίβουν πως πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από τα εγκλήματα πολέμου, αλλά και να επεκτείνουν τις κυρώσεις στην τεχνολογία, εντείνοντας την πίεση προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Οι ηγέτες της G7 ζητούν από τη Ρωσία να απελευθερώσει όλους τους Ουκρανούς που έχουν μεταφερθεί στη χώρα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.