G7: «Έγκλημα πολέμου» το πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Κρεμεντσούκ – 16 οι νεκροί

©EPA/CHRISTIAN BRUNA

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του πυραυλικού πλήγματος εναντίον εμπορικού κέντρου στην Κρεμεντσούκ αυξήθηκε στους 16, ενώ υπάρχουν και 59 τραυματίες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

«Ως τώρα έχουμε ενημερωθεί για 16 νεκρούς και 59 τραυματίες, εκ των οποίων 25 εισήχθησαν σε νοσοκομεία», είπε ο Σερχίι Κρουκ μέσω Telegram.

Οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, που χαρακτήρισαν «έγκλημα πολέμου».

«Οι επιθέσεις που γίνονται αδιακρίτως εναντίον αθώων αμάχων αποτελούν εγκλήματα πολέμου. Ο ρώσος πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν και οι άλλοι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η ανακοίνωση που της G7.

Υπενθυμίζεται πως Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο στην Κρεμεντσούκ της Ουκρανίας, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό πάνω από 1.000 άνθρωποι, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βιτάλι Μελέτσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως μια πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.