G7: «Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που θέλει να επιβάλλει η Ρωσία»

© G7 GER/ Twitter

Η G7 «δεν θα αναγνωρίσει ποτέ» τα σύνορα που η Ρωσία θέλει να επιβάλει δια της ισχύος με τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, διαμήνυσαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της», προσθέτουν οι επικεφαλής της διπλωματίας σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς, στη βόρεια Γερμανία.

Κάλεσαν επίσης της Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της».

Τέλος, ανέφεραν ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω την πολιτική και οικονομική απομόνωση της Ρωσίας και θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία.

Τέλος, ανέφεραν ότι θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, καλώντας επίσης την Κίνα «να μην υπονομεύσει» αυτά τα μέτρα και να «μην υποστηρίζει τη Ρωσία στην επίθεσή της».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.