Φινλανδία: Eλπίζει σε γρήγορη επικύρωση της αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ

©WiR_Pixs – Pixabay

Μια γρήγορη επικύρωση των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ θα βοηθούσε την όλη διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός πρόεδρος Σαούλι Νιινίστο.

«Εάν έχετε μια γρήγορη διαδικασία εκεί, βοηθά την όλη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την όλη διαδικασία», τόνισε ο Νιινίστο. «Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε αυτό το πλαίσιο», πρόσθεσε.

Η Σουηδία και η Φινλανδία θα καταθέσουν αύριο τις αιτήσεις τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον.

«Στη Σουηδία και στη Φινλανδία συμφωνούμε επίσης να πάμε χέρι χέρι διά μέσου ολόκληρης αυτής της διαδικασίας και θα καταθέσουμε αύριο μαζί την αίτηση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων θα είναι η πρόθεση των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο Μπάιντεν, η Μαγκνταλένα Άντερσον και ο Σάουλι Νιινίστο θα συζητήσουν επίσης «την ευρωπαϊκή ασφάλεια, καθώς και την ενίσχυση των στενών συνεργασιών μας σε μια σειρά από παγκόσμια ζητήματα και την υποστήριξη για την Ουκρανία», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Καρίν Καρίν Ζαν-Πιερ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.