FBI: Κατέσχεσε «άκρως απόρρητα» έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ

©EPA/SHAWN THEW

Το FBI κατέσχεσε από το σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα 11 σετ διαβαθμισμένων εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν χαρακτηριστεί ως «άκρως απόρρητα», ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το ίδιο αποκάλυψε ότι είχε λόγους να πιστεύει πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας.

Η αποκάλυψη έγινε μέσω των νομικών εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ομοσπονδιακός δικαστής έδωσε στη δημοσιότητα το ένταλμα έρευνας και μια απογραφή του υλικού που κατασχέθηκε.

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι πράκτορες του FBI πήραν από το σπίτι του Τραμπ περίπου 20 κούτες με αντικείμενα, ντοσιέ, ένα χειρόγραφο σημείωμα και την εκτελεστική χορήγηση χάριτος στον Ρότζερ Στόουν.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ διατηρούσε στην κατοχή του «άκρως απόρρητα» έγγραφα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με νομικά προβλήματα.

Ο Τραμπ είχε αυστηροποιήσει τις ποινές για αυτό το θέμα, μετατρέποντάς το σε κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 5 ετών.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.