Έτοιμες να προελάσουν στο Χάρκοβο οι ρωσικές δυνάμεις

©EPA/NUNO VEIGA

Έτοιμες να προελάσουν στο Χάρκοβο είναι οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Η κατάσταση βόρεια του Χαρκόβου είναι αρκετά δύσκολη, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν πιο κοντά για να βομβαρδίσουν την πόλη, δήλωσε αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Η Ρωσία προσπαθεί να καταστήσει το Χάρκοβο πόλη στην πρώτη γραμμή του μετώπο» τόνισε ο Βαντίμ Ντενισένκο στο ουκρανικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να ξαναρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία στα τέλη του Αυγούστου. Στα τέλη Μαρτίου, η Ουκρανία δήλωνε πως θα δεχόταν να εγκαταλείψει την προσπάθειά ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η Μόσχα ζητεί αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και την εκχώρηση εδαφών στα ανατολικά.

Ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών και πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Ντενίς Πουσίλιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία πρέπει να «απελευθερώσει» όλη την Ουκρανία.

«Θα πω ότι (πρέπει) να απελευθερώσουμε όλη την Ουκρανία, και φυσικά τη ρωσική πόλη του Κιέβου και τη δυτική Ουκρανία», δήλωσε ο Πουσίλιν, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, σχετικά με τον πόλεμο. «Αυτό θα επέτρεπε να μην μεταθέσουμε αυτή τη βαριά ευθύνη στην επόμενη γενιά», πρόσθεσε.

Η Μόσχα έχει εστιάσει την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή του Ντονμπάς, όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία δύο εδαφών, του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.