Εθνικός Συναγερμός: Η αλαζονεία του Μακρόν τον έκανε πρόεδρο μειοψηφίας

©Jordan Bardella – Twitter

Ο ασκών χρέη προέδρου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών δείχνουν ότι οι Γάλλοι ψήφισαν για να χάσει ο Μακρόν την πλειοψηφία.

«Έχουμε ένα γαλάζιο κύμα σε όλη τη χώρα, το αποψινό μάθημα είναι ότι ο λαός έκανε τον Μακρόν πρόεδρο της μειοψηφίας», είπε ο Ζορντάν Μπαρντελά. «Η αλαζονεία του ίδιου του Εμανουέλ Μακρόν, η περιφρόνηση του για τον γαλλικό λαό και η δική του ανικανότητα για την ασφάλεια και την αγοραστική δύναμη τον έκαναν πρόεδρο μειοψηφίας», τόνισε ο ίδιος.

Η παράταξη Ensemble, που είναι προσκείμενη στον Εμανουέλ Μακρόν, λαμβάνει 224 έδρες στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό FR2, αριθμός που δεν είναι αρκετός για την απόλυτη πλειοψηφία.

Η παράταξη Nupes του Ζαν Λικ Μελανσόν λαμβανει 149 έδρες, η παράταξη της Μαρίν Λεπέν 89, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 78 έδρες. Κανένα κόμμα δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη νέα γαλλική Εθνοσυνέλευση, με βάση αυτά τα αποτελέσματα.

Η έκπληξη των εκλογών είναι οι έδρες που κερδίζει η ακροδεξιά. Οι πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό αλλά και για τις δυσκολίες που θα έχει εφεξής ο Πρόεδρος Μακρόν, εξαιτίας της Λεπέν.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.