Ερντογάν: Συνάντηση με τους ηγέτες της Φινλανδίας και της Σουηδίας

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη, στη Μαδρίτη, με τον φινλανδό ομόλογό του και τη σουηδή πρωθυπουργό για να συζητήσουν την πιθανότητα ένταξης Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα στην ισπανική πρωτεύουσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε στο Twitter η φινλανδική προεδρία.

Υπενθυμίζεται πως τα έγγραφα που προσκόμισε η Σουηδία ως γραπτή απάντηση απέναντι στις αντιρρήσεις της Τουρκίας για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, «δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες της Αγκυρας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως δεν αφορούν μόνο «μια αλλαγή νόμων». «Η απάντηση αυτή μπορεί να είναι με τη μορφή ενός νόμου ή άλλη», πρόσθεσε ίδιος, σχετικά με τα αιτήματα Σουηδίας και Φινλανδίας.

Η Άγκυρα κατηγορεί τις δύο χώρες ότι προστατεύουν ανθρώπους του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» οργάνωση από την Τουρκία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.