Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Με επιθετικό ύφος αναφέρθηκε στην Ελλάδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην 77η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε, αρχικά, ότι «το όραμα της εξωτερικής μας πολιτικής είναι η ειρήνη» και στη συνέχεια εξαλέπυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας, με αφορμή το προσφυγικό. «Δεν θέλουμε να δούμε άλλα πτώματα μωρών, όπως του Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να βοηθήσει ώστε «να σταματήσουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα».

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θελουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.