Ερντογάν προς Ελλάδα: Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νέα επίθεση προς την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος προέβη σε νέες δηλώσεις, εκφράζοντας την ενόχλησή του για την παρουσία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Από την πόλη Βαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν τήρησε τα όσα συμφώνησαν οι δυο τους στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είπε, συμφώνησαν ότι δεν θα έκαναν δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά απείλησε την Ελλάδα ότι «θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας πριν από 100 χρόνια». Συμπλήρωσε πως η Τουρκία έστειλε μήνυμα με την άσκηση EFES. «Πήγαμε με τον κυβερνητικό μου εταίρο τον Μπαχτσελί στην άσκηση EFES 2022. Δώσαμε μήνυμα κάπου, ξέρετε πού, και φαίνεται πώς το κατάλαβαν», είπε.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε πει πως δεν θα κάνει δηλώσεις κατά της Τουρκίας και «πέρασαν δυο με τρεις εβδομάδες. Πηγαίνει στις ΗΠΑ και μιλά στο Κογκρέσο εναντίον μας κατά των F-16. Δεν το “τρώμε” Μητσοτάκη».

«Η μαγιά αυτού του λαού (της Τουρκίας) δεν χάφτει τέτοιες πλάκες. Όταν πήγαν να κάνουν πλάκα οι πρόγονοί σου πριν από 100 χρόνια… Θα είναι βαρύ το τίμημα» πρόσθεσε.

Παράλληλα αναφερόμενος στις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα τόνισε πως «ανοίγετε βάσεις και λέτε ότι είναι εναντίον της Ρωσίας… Όλο ψέματα λέτε». «Δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, έχουν καθυστερήσει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1963, δεν υπάρχει καμία ειλικρίνεια, το έθνος μας έχει ακεραιότητα», είπε για τη Δύση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.