Ερντογάν: «Πόλη της ειρήνης το Ντιγιάρμπακιρ»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, εμφανίζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν δίστασε, λοιπόν, να χαρακτηρίσει «πόλη της ειρήνης» την πρωτεύουσα των Κούρδων στην Τουρκία, το Ντιγιάρμπακιρ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ μετατρέπονται σε μουσείο και η διαχείρισή τους έχει μεταβιβαστεί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

«Μας έλειψε το Ντιγιαρμπακίρ, όπως καταλαβαίνω από τον ενθουσιασμό σας. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να μας εμποδίσουν να αγκαλιαζόμαστε για λίγο. Αλλά δεν ήξεραν ότι υπάρχουν αόρατα μονοπάτια από καρδιά σε καρδιά. Είπαμε ότι θα εγκαταλείψουμε την συνεργασία της καρδιάς μας. Το χρώμα του Ντιγιαρμπακίρ δεν είναι ο τρόμος. Πού είναι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Μητέρες του Ντιγιαρμπακίρ; Γιατί δεν τις επισκέφτηκαν οι ίδιοι ούτε μια φορά;», ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Οι μαύρες μέρες του Ντιγιαρμπακίρ έφυγαν. Το όνομά τους είναι Κούρδοι, δεν έχουν καμία σχέση με τον κουρδικό. Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι τα αδέρφια μου από το Ντιγιαρμπακίρ θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό γι’ αυτά. Το Ντιγιαρμπακίρ είναι πλέον η πόλη της ειρήνης. Αλλά στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη. Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε ένα νησί ειρήνης.

Με την άδεια του Αλλάχ, δεν θα μπορέσουν να το αποτρέψουν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στο κλίμα ειρήνης που έχουμε κάνει να κυριαρχεί σε κάθε σπιθαμή της γης της χώρας μας, ειδικά στο Ντιγιάρμπακιρ».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.