Ερντογάν: «Η Ελλάδα είναι ανήσυχη μετά τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν»

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Η Ελλάδα είναι ανήσυχη μετά τον απόπλου του Αμπντουλχαμίντ Χαν, ισχυρίστηκε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το (λιμάνι) Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. “Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;” είπε. E, ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος για το γεωτρύπανο.

«Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα η Τουρκία είναι δυνατή» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το γεωτρύπανο στάλθηκε στο πηγάδι Γιορουκλέρ-1, 55 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή Γκαζίπασά. Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, προέβη σε δηλώσεις λέγοντας ότι έχουν μπροστά τους 2 μήνες μέχρι να φανεί κάποιο αποτέλεσμα.

«Έχουν γίνει κάποιες εκτιμήσεις και υπήρχαν 4-5 εναλλακτικές θέσεις, να σας πω. Αλλά τώρα λήφθηκε μια απόφαση. Τώρα έχουμε περίπου 45-60 μέρες μπροστά μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε τις γεωτρήσεις μας εντός αυτής της περιόδου. Αν τελικά βρεθεί κάτι, θα ανακοινώσουμε τα καλά νέα στο έθνος μας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.