Ερντογάν: Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα σε διάλογο αντί να υποστηρίζει παράνομες ενέργειες

©EPA

Την επίλυση των διαφωνιών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Διεθνούς δικαίου ζήτησε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας.

«Όπως κάνουμε σε κάθε πλατφόρμα έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν τόνισε αρχικά πως «την Πέμπτη, εκπροσωπήσαμε την Τουρκία στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων 44 ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήσαμε παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του μέλλοντος, της ασφάλειας και της ευημερίας της Ευρώπης».

«Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο», πρόσθεσε.

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Επεσήμανε, δε, ότι «με τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που κάναμε με τη Λιβύη, δημιουργήθηκε ένα νέο πεδίο συνεργασίας στην εξόρυξη πετρελαίου και παραγώγων του, εντός της υφαλοκρηπίδας αυτής της χώρας (σ.σ. Λιβύης)».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.