Ερντογάν: Η Δύση ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται πάνω σε προκλήσεις

© Shutterstock

Θέση υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Ως Τουρκία, ακολουθούσαμε πάντα μια πολιτική ισορροπίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα αυτή τη στιγμή, μπορώ να πω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν βρίσκω σωστή τη στάση της Δύσης. Υπάρχει η Δύση που ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται πάνω σε προκλήσεις. Όσο προσπαθείτε να κάνετε έναν τέτοιο πόλεμο για βασιζόμενοι στην προκλητικότητα, δεν θα είναι δυνατό να έχετε τα αποτελέσματα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο; Δεν υπάρχει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά υπάρχουν πολλοί χαμένοι. Δεν χρειάζεται να μιλάμε για οικονομικά θέματα. Όσον αφορά τη νομισματική διάσταση, κάποιος λέει ότι “έχω δώσει τόση στήριξη στην Ουκρανία”, αλλά πού είναι αυτά τα χρήματα; Είναι κι αυτό πρόβλημα… Λένε ότι στέλνονται όπλα και στέλνουν κάτι παλιοσίδερα στην Ουκρανία», είπε για τον πόλεμο.

«Προσπαθούμε να τερματίσουμε τον πόλεμο. Δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει σύντομα. Λέω επίσης σε όσους υποτιμούν τη Ρωσία, κάνουν λάθος. Η Ρωσία είναι μια χώρα που πρέπει να την παίρνουμε στα σοβαρά. Η Ρωσία έκοψε το φυσικό αέριο, οι τιμές ανέβηκαν στην Ευρώπη. Όλοι τα βλέπουν όλα μαύρα. Γιατί δεν τα σκέφτηκατε πριν;», συμπλήρωσε ο Ερντογάν και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτή τη στιγμή, γίνεται λόγος για το πόσα είναι τα αποθέματα. Εδώ βέβαια η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα δικά της μέσα όταν της επιτίθενται όλοι. Ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα το συντομότερο δυνατό και θα τελειώσουμε με αυτό το ζήτημα. Είθε ο κόσμος να βρει ξανά ειρήνη».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.