Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Μίλησε στο Κογκρέσο σαν να μην είχαμε μιλήσει προηγουμένως»

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε νέες επιθετικές δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας, σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας.

Μετά έκανε παρόμοια πράγματα στο Νταβός. Δεν λέμε “ναι” σε μια πολιτική που στερείται προσωπικότητας» δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση με τον Νικολάς Μαδούρο.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Οι ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζουν σοβαρά την Ελλάδα με όπλα, αεροσκάφη και πυρομαχικά. Απέναντι σε ποιον;».

Νωρίτερα, ο Ομέρ Τσελίκ «επιτέθηκε» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Ομέρ Τσελίκ συνέχισε την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, αναφερόμενος στην έκθεση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο εκπρόσωπος του AK, χαρακτήρισε την έκθεση «εκτός πραγματικότητας», με «προσέγγιση που βασίζεται στις ελληνικές θέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου».

Ο Τσελίκ τόνισε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει μια στάση που να επικρίνει τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν κάνουν τον ρόλο τους στο θέμα των μεταναστών και να ευχαριστεί την Τουρκία.

Θα πρέπει επίσης να προτείνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που δεν εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους προς την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να δημιουργήσει συγκεκριμένους μηχανισμούς δημοκρατικής αλληλεγγύης στη βάση του διαλόγου και της δέσμευσης σε θέματα Δημοκρατίας και εξωτερικής πολιτικής».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.