Ερντογάν για Μητσοτάκη: «Αν δεν συμμαζευτεί δεν θα τον συναντήσω»

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η στάση του αρχηγού της Ελλάδας (Κυριάκου Μητσοτάκη) είναι ήδη ξεκάθαρη. Μπροστά σε αυτή την τάση, βάζουν κάποιους μεσάζοντες», σημείωσε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκίας στη νέα του αναφορά στα ελληνοτουρκικά.

«Στις συναντήσεις που έκανα σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί υιοθέτησαν μια προσέγγιση του τύπου “ας γίνουμε μεσολαβητές να σας φέρουμε σε επαφή. Δεν θα συναντηθείτε; Τουλάχιστον μέχρι το τέλος έτους φέτος ας συναντηθείτε”», πρόσθεσε.

ΟΕρντογάν μίλησε για την απάντηση που έδωσε ο ίδιος στους «μεσάζοντες»:

«Και τους είπαμε: “Συγγνώμη, δεν έχουμε χρόνο για μια τέτοια συνάντηση αυτή τη στιγμή”. Γιατί είναι προφανές πώς εξοπλίζουν αυτή τη στιγμή τα νησιά. Από την άλλη, παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Αυτός που τώρα θα ευθυγραμμιστεί μαζί μας, θα μας προκαλέσει παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας; Άσε που πηγαίνει επίσης στα νησιά, προσπαθώντας να δώσει μήνυμα από εκεί χτίζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας χαρακώματα. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα, αν είχε καλές προθέσεις.

Μετά από αυτά, λυπούμαστε, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου φέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Κι άστον αυτόν να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ας συμμαζευτεί πρώτα κι όταν συμμαζευτεί, τότε δεν θα ‘ναι αδύνατο να συναντηθούμε», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.