Ερντογάν: Έθεσε το ψευδοκράτος ως «παρατηρητή» στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

©ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Συνεχίζει τις τουρκικές προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, δόθηκε στο ψευδοκράτος η θέση «παρατηρητή» στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών στην 9η σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Οργανισμού.

«Εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις του νόμου της αδελφοσύνης μας, αποδεχθήκαμε την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου ως μέλος παρατηρητή της οργάνωσής μας. Συμβάλαμε, επίσης, στη διαδικασία επίλυσης καταδεικνύοντας ότι οι Κύπριοι αδελφοί και αδελφές μας, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, δεν είναι μόνοι. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, που επιδείξατε αυτή τη βούληση αλληλεγγύης», είπε ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έγραψε στο Twitter θέλοντας να απαντήσει στον Ερντογάν: «Βήμα-βήμα… Θα γίνει κι αυτό! Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος Παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών. Είμαστε στο πλευρό της ΤΔΒΚ πάντα, παντού».

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου έγινε δεκτή ως μέλος-παρατηρητής στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, τον οποίο θεωρούμε οικογενειακή μας οργάνωση.

Η ΤΔΒΚ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου με το παρελθόν και το μέλλον της. Είθε αυτό το όμορφο ξεκίνημα να είναι ευοίωνο για τον Τουρκικό Κόσμο και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας», έγραψε αντίστοιχα ο Φουάτ Οκτάϊ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.