Ερντογάν: «Δεν θα καταπατήσουν οι ληστές τα δικαιώματά μας»

©ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τελετής για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορές και στη Συνθήκη των Σεβρών, του 1922.

«Δεν επιτρέψαμε να πάρουν υπό τον έλεγχό τους τη χώρα όσοι ήταν ενθουσιασμένοι και ερωτευμένοι με τη Συνθήκη των Σεβρών» υποστήριξε ο Ερντογάν, και πρόσθεσε: «Χαλάσαμε τα παιχνίδια τους, μεγαλώσαμε τη χώρα μας, την κάναμε δυνατή και ανεξάρτητη. Παλέψαμε με τη νοοτροπία που ήταν η αιτία η Τουρκία να παραμείνει έξω από την ομπρέλα ευημερίας και ασφάλειας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Παράλληλα, άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ. «Με τις επιχειρήσεις στη Συρία χαλάσαμε τις προσπάθειες να περικυκλώσουν τη χώρα μας με ζώνη τρομοκρατών (σ.σ.: Κούρδοι)», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πέραν των συνόρων μας, σε όσους μας λένε ”τι κάνετε εκεί;”, απαντήσαμε ”ναι, όποιος και αν μας ενοχλεί πέραν των συνόρων μας, είμαστε έτοιμοι να πάμε και εκεί”», σημείωσε.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο και για ληστές: «Η στάση της χώρας μας στο ζήτημα αυτό είναι ξεκάθαρη  και δίχως καμία αμφιβολία. Εμείς δεν απλώνουμε το χέρι μας στα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματά μας οι ληστές. Δεν επιτρέπουμε με τίποτα με βία, με διάφορα κόλπα και με απειλές να μας πάρουν αυτό που μας ανήκει».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.