Έρευνα για το θάνατο της κόρης του Ντούγκιν – Η Ουκρανία αρνείται εμπλοκή [vids]

Έρευνα για τον θάνατο της Ντάρια Ντούγκινα, κόρης του συμμάχου του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν, από έκρηξη στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κοντά στη Μόσχα, ξεκίνησαν οι ρωσικές αρχές.

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν, το οποίο αντιμετωπίζει ως ανθρωποκτονία.

Η κόρη του στενού συνεργάτη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε κοντά στη Μόσχα, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητό της.

Δεν είναι σαφές εάν ο πατέρας της, ο Ρώσος φιλόσοφος Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός ως «εγκέφαλος του Πούτιν», ήταν ο στόχος της επίθεσης. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τον Αλεξάντρ Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος.

Η κόρη του φιλοσόφου, Ντάρια Ντούγκιν, ήταν δημοσιογράφος και υποστήριξε τη ρωσική εισβολή.

Ο Ντούγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ από το 2015, για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμειξη

Το Κίεβο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση. Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μικαΐλο Ποντολιάκ, ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία, ούτε τρομοκρατικό».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.