Επίσημα στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

©The Royal Family – Facebook

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο αναμένονται στην κηδεία στο αβαείο του Ουέστμινστερ στις 11.00 τοπική ώρα.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην αίθουσα χορού του κάστρου του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Θα μεταφερθεί στην συνέχεια στο ανάκτορο του Χόλιρουντχάουζ και στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου πριν φθάσει την Τρίτη στο Λονδίνο όπου θα εκτεθεί σε τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ Χολ, το παλαιότερο τμήμα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, έπειτα από πομπή στους δρόμους του Λονδίνου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, το φέρετρο θα αναχωρήσει από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα κατευθυνθεί προς το αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία.

Στην συνέχεια, το φέρετρο θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα γίνει η ταφή.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του θρόνου, και ο αδελφός του Χάρι μαζί με τις συζύγους τους Κέιτ και Μέγκαν επισκέφθηκαν μαζί τον τόπο όπου οι βρετανοί πολίτες αφήνουν λουλούδια στην μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η συνάντησή τους έγινε με πρωτοβουλία του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Παράλληλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ηξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.