Επικοινωνία Στόλτενμπεργκ με Άντερσον για τις τουρκικές ενστάσεις

©EUROKINISSI/POOL NATO

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε στο Twitter ότι είχε επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον, σχετικά με το αίτημα ένταξης της χώρας στη Συμμαχία.

«Οι συνομιλίες για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ, με την Τουρκία να διατηρεί τις αμφιβολίες της.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

Ο Μακρόν συζήτησε μαζί του το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τονίζοντας, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η στάση της Τουρκίας της επί του ζητήματος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φιλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν σημείωσε πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητεςμ, που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ενισχυθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια.

Επανέλαβε, ακόμη, την επιθυμία της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη για συνέχιση της συνεργασίας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.