Επικοινωνία Μακρόν-Όρμπαν για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

©POOL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI

Οι χώρες της ΕΕ πιθανόν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου από τη Ρωσία, εκτίμησε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Κλεμάν Μπον.

«Νομίζω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια συμφωνία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Μπον. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να έχει μέσα στην ημέρα συνομιλίες με τον Βίκτορ Όρμπαν.

Υπενθυμίζεται πως η Ουγγαρία είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του εμπάργκο στη Ρωσία. «Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ στην ΕΕ, αλλά να συνεργαστώ…αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο αν λάβουν υπόψη τους τα συμφέροντά μας», είπε ο Όρμπαν.

«Γνωρίζουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε, πρωτίστως χρειαζόμαστε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η διαδικασία…1 με 1,5 χρόνος δεν αρκεί για τίποτα. Η Ουγγαρία θα χρειαστεί τεράστιες επενδύσεις στα διυλιστήριά της και στο σύστημα μεταφοράς για να γίνουν εφικτές οι εισαγωγές μη ρωσικού πετρελαίου».

Επανέλαβε την θέση της Ουγγαρίας να μην στείλει όπλα στην Ουκρανία, μιας και αυτές οι αποστολές θα γίνουν στόχοι ρωσικών επιθέσεων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.