Επεσε στον Ειρηνικό ο κινεζικός πύραυλος

© Unsplash/ Space X

Επεσε στη Γη σύμφωνα με αμερικανικές και ευρωπαϊκές πηγές ο ανεξέλεγκτος κινεζικός πύραυλος.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, ο κινεζικός πύραυλος που έθεσε σε συναγερμό τον πλανήτη έπεσε πριν από λίγο στο νότιο-κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Πριν από λίγη ώρα, η Διοίκηση Διαστήματος του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε γνωστό, μέσω Twitter, πως το συγκκεριμένο κομμάτι του κινεζικού πυραύλου Long March 5B που εκτοξεύτηκε από τον διαστημικό σταθμό Tiangong, εισήλθε στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Την επανείσοδο του πυραύλου στην ατμόσφαιρα στις 12:08 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (18:08 ώρα Πεκίνου) επιβεβαίωσε και ο Κινεζικός Διαστημικός Οργανισμός.

Το πρωί της Παρασκευής έκλεισε ο εναέριος χώρος πάνω από πολλά αεροδρόμια της Ισπανίας εν μέσω προειδοποιήσεων ότι ένας κινεζικός πύραυλος πρόκειται να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη επανείσοδο στη Γη. Η απαγόρευση στην εναέρια κυκλοφορία πάνω από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια επιβλήθηκε περίπου στις 8:40 το πρωί ενώ περίπου 40 λεπτά αργότερα, η κίνηση αποκαταστάθηκε.

Μάλιστα, στην τροχιά πτώσης του διαστημικού «σκουπιδιού» – βάρους 21 τόνων – βρίσκονταν και η Ελλάδα, σύμφωνα με την αρμόδια διαστημική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.