Έντι Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων με τον ΥΠΕΞ της Ιταλίας

©EPA

Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έκανε «λαθρεμπόριο» εμβολίων για τον κορονοϊό με τη συνεργασία του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, και μυστικών υπηρεσιών.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Μπέργκαμο, όταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στην παράδοση των πρώτων εμβολίων της Pfizer.

«Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε κανένα εμβόλιο και η πίεση ήταν μεγάλη. Ο κόσμος φοβόταν ότι θα πεθάνει σαν τα ψάρια έξω από το νερό. Οπότε τότε είπα στον Ντι Μάιο Μπορείς να μας δώσεις έναν συμβολικό αριθμό για να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό σε γιατρούς και νοσοκόμες;» ξεκίνησε την περιγραφή του ο Ράμα.

«Η πρώτη απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Pfizer είχε ένα πολύ ιμπεριαλιστικό και καπιταλιστικό συμβόλαιο: Στα δίνω αλλά δεν μπορείς να τα δώσεις πουθενά αλλού. Κάθε άλλο παρά χριστιανική πρακτική» συνέχισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

«Τότε ο Λουίτζι μου είπε “είναι σοβαρό, δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί κάνουμε κάτι κακό”. Αλλά το κάναμε αυτό το σοβαρό με μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε απο τις μυστικές υπηρεσίες» πρόσθεσε ο Έντι Ράμα.

Όπως σχολίασε, «αν εγώ είμαι Αλβανό-Ιταλός, ο Ντι Μάιο είναι Ναπολιτανό-Αλβανός, και κάναμε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου μαζί. Τι σόι Ιταλός ή Αλβανός είναι κανείς αν ακολουθεί πάντα τον νόμο;».

Εξήγησε ότι «υπήρχε, όμως, άλλο ένα πρόβλημα καθώς τα εμβόλια δεν μπορούσαν να παραμείνουν κρυμμένα αλλά έπρεπε να γίνουν». Θυμήθηκε, μάλιστα, μια συνάντηση που είχε με δικηγόρους της Pfizer στην οποία ρωτήθηκε πού προμηθεύτηκε τις δόσεις για την Αλβανία. «”Από μια φιλική χώρα” τους απάντησα αλλά αυτοί επέμειναν να τους πω από ποια φιλική χώρα “αλλιώς θα υποβάλουμε μήνυση”. Τότε εγώ τους είπα “έχουμε μάθει από τους Ναπολιτάνους ότι δεν πρέπει ποτέ, ποτέ, ποτέ, να προδίδεις τους φίλους σου στην αστυνομία” και έτσι δεν πρόδωσα αυτόν τον φίλο μου».

Απευθυνόμενος στον Λουίτζι Ντι Μάιο ο Έντι Ράμα κατέληξε: «Τώρα μπορούμε να το πούμε σε όλους. Τώρα θα έχεις τις εφημερίδες να γράφουν ότι είσαι λαθρέμπορος. Είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος Λουίτζι».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.