Ενρίκο Λέτα: «Αν η Δεξιά κερδίσει στην Ιταλία, ο Πούτιν θα είναι ο πρώτος που θα γιορτάσει»

@Enrico Letta – Facebook

«Είσαι είτε με τον Πούτιν είτε με την Ευρώπη. Η ιταλική δεξιά είναι εξαιρετικά ασαφής σε αυτό το θέμα. Αν η δεξιά κερδίσει, ο Πούτιν θα είναι ο πρώτος που θα γιορτάσει», δήλωσε ο ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ενρίκο Λέτα, λίγο πριν τις εκλογες που θα διεξάχθούν στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του κεντροαριστερού ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Ενρίκο Λέτα, ανέφερε σήμερα πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «συμμετέχει» στις ιταλικές γενικές εκλογές και ελπίζει σε μια νίκη της κεντροδεξιάς την ερχόμενη Κυριακή.

«Η ιδέα να ενδώσουμε στον εκβιασμό του Πούτιν είναι τρέλα. Ελπίζω πως οι εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου θα είναι επίσης μια ψήφος για αυτό και ότι ο ιταλικός λαός δεν θα ψηφίσει τους φίλους του Πούτιν. Ο Πούτιν συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου και θα είναι ο πρώτος που θα κοιτάξει το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσει να καταλάβει αν είναι θετικό ή αρνητικό για αυτόν. Αν η δεξιά κερδίσει, ο Πούτιν θα είναι ο πρώτος που θα γιορτάσει», δήλωσε ο ίδιος.

«Είσαι είτε από εδώ είτε από εκεί, είτε με τον Πούτιν είτε με την Ευρώπη. Η ιταλική δεξιά είναι εξαιρετικά ασαφής σε αυτό το θέμα και αυτό είναι πολύ αρνητικό για τη χώρα μας, επειδή η Ευρώπη δεν θα είναι ασαφής», σημείωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τού είπε ότι δεν υπάρχουν ιταλικά ονόματα στην έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών για τη ρωσική χρηματοδότηση προς ξένα κόμματα και πολιτικούς.

Η έκθεση, σύμφωνα με την οποία από το 2014 η Ρωσία έχει δώσει περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια σε ξένα κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε περισσότερες από 20 χώρες, προκάλεσε σάλο στη διάρκεια της ιταλικής προεκλογικής εκστρατείας.

Μάλιστα, ο Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας είχε εκφράσει αρκετές φορές στο παρελθόν το θαυμασμό του για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως δήλωσε πως άλλαξε γνώμη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηγέτης της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε επίσης στο παρελθόν φιλικές σχέσεις με τον Πούτιν. Ενώ ο Μπερλουσκόνι έχει δηλώσει πως η Ιταλία πρέπει να συμπαραταχθεί με τους δυτικούς συμμάχους ως προς τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Σαλβίνι έχει εκφράσει επιφυλάξεις για αυτές.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.