Eλον Μασκ: Η επιστολή με την οποία ανακοινώνει τις χιλιάδες απολύσεις στο Twitter

©EPA

Χάος επικρατεί στο Twitter μετά τις μαζικές, χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από τη νέα διεύθυνση.

Εχθές, τα γραφεία της πλατφόρμας έκλεισαν «για λόγους ασφαλείας» και οι εργαζόμενοι περίμεναν με αγωνία ένα mail του Ιλον Μασκ για να μάθουν αν απολύονται η όχι.

Τελικά, τα πρώτα mail άρχισαν να καταφθάνουν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC που επικαλείται τον αμερικανικό τεχνολογικό ιστότοπο Insider, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πράγματι εστάλη στους άτυχους υπαλλήλους ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι η τελευταία σας εργάσιμη ημέρα στην εταιρεία».

Οι πρακτικές του νέου ιδιοκτήτη του Twitter έναντι των εργαζομένων του τους υποχρέωσε να υποβάλλουν συλλογική μήνυση εις βάρος της εταιρείας. Υποστηρίζουν ότι ενημερώθηκαν για τις απολύσεις πολύ αργά, κατά παράβαση της ομοσπονδιακής και της πολιτειακής νομοθεσίας της Καλιφόρνιας.

Μετά το τέλος της σχοινοτενούς διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Οι φήμες περί απόλυσης 3.700 υπαλλήλων, του μισού προσωπικού του Twitter, ξεκίνησαν πριν καν επιβεβαιωθεί το deal εξαγοράς, και παρά την πρώτη άρνηση του Ελον Μασκ, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν.

Ο Ελον Μασκ προχωρά σε μια πλήρη αναδιάρθρωση στο Twitter, με σκοπό να το μετατρέψει στον χώρο που εκείνος φαντάζεται. Και στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στο πλαίσιο εξορθολογισμού των οικονομικών, σε ένα μέσο η αγορά του οποίου τού στοίχισε 44 δισ. δολάρια, ξεκινά με τις απολύσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.